VEILIG IN ELKE VEZEL
tips en hulpmiddelen voor veilig en gezond werken in de asbestverwijdering
De DTA’er heeft een mooie, maar soms ook lastige positie. Toezicht houden, leiding geven, administratie voeren, mensen aanspreken en vaak ook gewoon meewerken. Training komt hierbij goed van pas. Want ook al is veiligheid van ons allemaal: de DTA'er maakt het verschil.
Veilig in elke Vezel stelt trainingsmateriaal vrij beschikbaar, waarmee iemand met de juiste trainerscompetenties, de training kan verzorgen. De training bestaat uit 3 modules van een dagdeel.
Goed toezicht houden is een kunst. De kunst om overal op te letten en aan te spreken waar nodig. Om het werk zo te organiseren dat iedereen goed op de veiligheid let. De hoofdrol bij toezicht is weggelegd voor de DTA’er. Daarvoor een aansprekende training.
Documenten Algemeen
Onderdeel 1: Kennismaking
Onderdeel 2: Aanspreken op gedrag
Onderdeel 3: Toezicht in de praktijk
Onderdeel 4: Een ander aanspreken
Onderdeel 5: Afsluiting
Een DTA’er communiceert wat af. Bijvoorbeeld met medewerkers, opdrachtgevers en toezichthouders. Het is een uitdaging om in elk gesprek weer de juiste toon te vinden. En goed te toetsen of de boodschap echt is overgekomen. Vriendelijk waar kan, gezaghebbend waar moet. Maar altijd duidelijk, want dat draagt bij aan veiligheid. Deze training behandelt een aantal communicatievaardigheden die heel goed van pas komen in het vak.
Documenten Algemeen
Onderdeel 1: Kennismaking
Onderdeel 2: Wat is communicatie?
Onderdeel 3: Communicatie in de praktijk
Onderdeel 4: Communicatietechnieken
Onderdeel 5: Afsluiting
Bij een sanering komt heel veel papierwerk kijken. Daar gaat deze training nou eens niet over. Wel over hoe het verplichte werkplan praktisch te gebruiken en hoe het werkproces zó in te richten dat alles geordend verloopt. Bijvoorbeeld door het onverwachte te verwachten. Dat scheelt stress, dat scheelt tijd en levert meer veiligheid op.
Documenten Algemeen
Onderdeel 1: Kennismaking
Onderdeel 2: Effect tijdsdruk en de organisatie van het werk op de veiligheid
Onderdeel 3: Het werkplan en de rol van de DTA’er
Onderdeel 4: Leren van elkaar
Onderdeel 5: Afsluiting
Meld je aan voor onze nieuwsbrief Aanmelden